lup

Hvad vil du vide om

fjorden rundtSøg her:

fjorden rundt

21. september 2018: Velkommen til siden om fjorden rundt, hvor du finder alt om fjorden rundt. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området fjorden rundt: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af fjorden rundt samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, fjorden rundt, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på fjorden rundt, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, fjorden rundt og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Fjorden rundt rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om fjorden rundt i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af fjorden rundt halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres fjorden rundt. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Jerevan, Monrovia, Buenos Aires, Port Moresby, Khartoum, Banjul, N'Djamena, Bogot, Kinshasa, Dakar, Castries, Santiago de Chile, London, Tasjkent, Panama City, Port of Spain, Washington D.C., Thimphu, Warszawa, Madrid, Sana, Lissabon, Wellington, Bisjkek, Bandar Seri Begawan, Managua, Vilnius, Tbilisi, Andorra la Vella, Belmopan, San Salvador, Bangui, Caracas, Saint John's, Vientiane

Læs mere »

Nyheder

Derfor skal vi lytte til Tommy Ahlers' uddannelsesvision
Livslang læring er ikke en kliche. Det er en samfundsøkonomisk nødvendighed. Ifølge World Economic Forum vil 75 millioner job forsvinde, mens der vil blive skabt 133 millioner nye. Men dem, vi uddanner i dag, er ubrugelige om få år.
21 September 2018 | 1:00 pm

Tidligere DR-chef: Danmarks Radios ledelse opfører sig uværdigt over for de fyrede
Man bliver ikke en stærkere chef af at fyre folk uden omsorg – tværtimod.
21 September 2018 | 11:00 am

Jarlov scorer billige point på Danske Bank-skandalen
Det er tom signalpolitik, når erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) vil ottedoble straffen for hvidvask. Vejen til at stoppe terrorister, diktatorer og kriminelle er samarbejde mellem finanssektoren og myndighederne. Ellers drukner arbejdet i regulering og politiske paradeforestillinger.
21 September 2018 | 11:00 am

Derfor skal du være bekymret over den censurerede udklædningsfest på Københavns Universitet
Bag en strid om sombreroer og ghetto-udklædning gemmer sig en vigtig kamp om ytringsfrihed. Københavns Universitet har lige givet de mest ekstreme krænkelsesaktivister gode kort på hånden.
21 September 2018 | 10:00 am

Kampen for dyrevelfærd er blevet ekstrem
Voldsomt hærværk, grove trusler og heftig intolerance over for anderledes tænkende. Det er på tide at gøre andet end blot at grine af de ekstremistiske dyrerettighedsaktivister.
21 September 2018 | 6:50 am

Stormen Knud viser tænder i flere landsdele
I Jylland og på Sjælland har vindstød forårsaget væltede træer på tog- og vejbaner.
21 September 2018 | 12:54 pm

»Vi havde den her mulighed for at få et arrangement fra absolut øverste hylde«
Helge Sander er utrolig skuffet over, at overborgmester Frank Jensen nu lægger Formel 1-projekt i graven.
21 September 2018 | 12:14 pm

Pape vil sende embedsmænd i retten for at vinde over borgere
Et nyt lovforslag kan ifølge eksperter medføre, at offentlige myndigheder i høj grad kommer til at fravælge advokater ved retssager. Justitsministeriet afviser kritik om svækkelse af retssikkerheden.
21 September 2018 | 11:47 am

Taxachauffør i Bendtner-sag er også sigtet
Taxachaufføren i sagen om Nicklas Bendtners sigtelse for vold er ifølge BT også selv blevet sigtet.
21 September 2018 | 11:18 am

Frank Jensen giver dødsstød til Formel 1 i København
Løbet har hverken politisk eller folkelig opbakning, siger overborgmesteren.
21 September 2018 | 10:20 am

Letbanestrækning til Grenaa bliver tre måneder forsinket
Passagerer må vente med at hoppe på letbanen til Grenaa. Åbningen forsinkes tre måneder og kan stadig rykkes.
21 September 2018 | 1:49 pm

Billede gik over stregen på nordsjællandsk gymnasium – 825 årbøger destrueres
Rungsted Gymnasium har trukket 825 årbøger til alle eleverne tilbage på grund af et enkelt klassebillede, der ifølge rektor ikke er foreneligt med gymnasiets værdier.
21 September 2018 | 1:39 pm

Psykiater udnyttede sindssyg kvinde til sex
Fra 2011 til 2016 udnyttede en psykiater en kvindes sindssygdom til at få sex. Han har anket dommen til Østre Landsret.
21 September 2018 | 1:31 pm

Tidligere dommer: Ofre får oprejsning i retssager om folkedrab
24 år efter folkedrab i Rwanda kører der stadig retssager mod de ansvarlige. Cirka en million døde i 1994.
21 September 2018 | 1:10 pm

Mor tiltalt for at forlade børn døende: Jeg så ofte til dem
Teenagerne sov og havde det fint. Så snart situationen blev alvorlig, tilkaldte hun hjælp, forklarer moren.
21 September 2018 | 12:57 pm

Læs mere »

fjorden rundt


21. september 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for fjorden rundt for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem fjorden rundt teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks fjorden rundt grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende fjorden rundt, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som fjorden rundt sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling fjorden rundt (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som fjorden rundt. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give fjorden rundt mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Algier, Kigali, Kuala Lumpur, Luanda, Nassau, Harare, Juba, Seoul, Bukarest, Basseterre, Georgetown, Yaound, Castries, Paris, Nouakchott, Taipei, Brazzaville, Bandar Seri Begawan, Palikir, Bamako, Bras, Canberra, Colombo, Rom, Astana, Bissau, Athen, Chisinau, Port-au-Prince, Apia, Yaren, Dusjanbe, Dili, Panama City, Khartoum

Se mere »