lup

Hvad vil du vide om

hovedbanenSøg her:

hovedbanen

22. marts 2018: Velkommen til siden om hovedbanen, hvor du finder alt om hovedbanen. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området hovedbanen: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af hovedbanen samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, hovedbanen, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på hovedbanen, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, hovedbanen og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Hovedbanen rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om hovedbanen i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af hovedbanen halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres hovedbanen. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Quito, Riyadh, Praia, Thimphu, Doha, Islamabad, Minsk, Lima, Dalap-Uliga-Darrit, Luxembourg, Khartoum, Mbabane, Helsingfors, Nassau, Tel Aviv, Port-au-Prince, Brazzaville, Maseru, Palikir, Conakry, Tripoli, San Jos, South Tarawa, Teheran, Katmandu, Maputo, Bridgetown, Kingston, Apia, Sarajevo, Asjkhabad, Tegucigalpa, Hanoi, Kampala, Antananarivo

Læs mere »

Nyheder

Regeringen vil lade 13.300 andelsboliger blive til ejerboliger
Ny rapport anbefaler, at lovgivningen for blandt andet andelsboliger forenkles, så mange af dem kan vælge at blive ejerboliger, hvilket er forbudt i dag. Det vil udløse en stor skattepligtig gevinst til ejerne, lyder anbefalingen.
21 March 2018 | 6:00 am

Forsikringsselskabers magt over hushandler kulegraves
Efter massiv kritik iværksætter erhvervsministeren nu to undersøgelser af markedet for tilstandsrapporter.
20 March 2018 | 5:50 am

Projektsalg har været guldrandet forretning: Så meget har køberne scoret på tre år
Mange købere af nybyggede boliger i København er blevet murstensmillionærer de seneste år, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk.
20 March 2018 | 5:00 am

Norwegian laver en »perfekt nødlanding« efter stort milliardtab
Flyselskabet Norwegian har hentet for 1,3 milliarder norske kroner ny kapital i det, flere beskriver som en decideret krise. Det forventede underskud i første kvartal er på 2,6 mia. kroner, men i topledelsen afviser man at have været på kant med sine banker.
21 March 2018 | 7:00 pm

Tesla-stifter kan få aktieoptioner for over 15 mia. kr.
Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk er tilsyneladende tæt på at få tildelt et rekordstort aktieoptionsprogram til en værdi af svimlende 2,6 mia. dollar, eller 15,8 mia. kr.
21 March 2018 | 4:44 pm

Dødsulykke med selvkørende Uber vil ikke påvirke dansk forsøg
Dødsulykke i USA får ingen betydning for Aalborg Kommunes planer om at sætte selvkørende busser på vejene inden 2019.
21 March 2018 | 10:21 am

Analytiker: Norwegians indtjening er kollapset
Luftfartsselskabet har tirsdag startet en aktieemission for at rejse ny kapital til selskabet.
20 March 2018 | 7:54 pm

Billigere sport på TV2 mere end fordobler overskud
TV2-direktør jubler over "historisk" resultat forud for bestyrelsesskift og salgsplaner.
20 March 2018 | 3:44 pm

Weinstein-firma ophæver tys-aftaler efter konkursbegæring
The Weinstein Company, som den skandaleramte producer Harvey Weinstein var medstifter af, har mandag indgivet en konkursbegæring.
20 March 2018 | 6:17 am

»Hvis man skal gentænke DR, er det rarest med en ny topchef«
Med en bebudet besparelse på 20 procent bør DR overveje, om det er tid til en ny ledelse, siger eksperter. Maria Rørbye Rønn agter selv at stå i spidsen for de massive besparelser.
19 March 2018 | 7:00 pm

Økonomiprofessor: Halvdelen af DRs sparekrav kan hentes på effektivisering
Over 400 medarbejdere i DR beskæftiger sig med forvaltning og administration. Professor vurderer, at DR kan finde op mod halvdelen af de bebudede sparekrav på effektivisering.
19 March 2018 | 7:00 pm

Connie Hedegaard bliver ny bestyrelsesformand for Berlingske Media
Berlingske Media får ny formand. Connie Hedegaard afløser Kim Graven-Nielsen, der fortsætter som medlem af bestyrelsen.
19 March 2018 | 1:46 pm

Læs mere »

hovedbanen


22. marts 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for hovedbanen for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem hovedbanen teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks hovedbanen grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
TestForskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende hovedbanen, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som hovedbanen sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling hovedbanen (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som hovedbanen. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give hovedbanen mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Suva, Muskat, Budapest, Mogadishu, Sarajevo, Monaco, Bukarest, Bangui, Buenos Aires, Seoul, N'Djamena, Apia, Abidjan, Jakarta, Astana, Port Moresby, Asjkhabad, Mexico City, Port-au-Prince, Djibouti, Dhaka, Dalap-Uliga-Darrit, Kingstown, Vilnius, Monrovia, Podgorica, Bogot, Lusaka, Zagreb, Warszawa, Kiev, Lima, Nuku'alofa, Ottawa, Pyongyang

Se mere »