lup

Hvad vil du vide om

journalistiske fortællemodellerSøg her:

journalistiske fortællemodeller

24. april 2018: Velkommen til siden om journalistiske fortællemodeller, hvor du finder alt om journalistiske fortællemodeller. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området journalistiske fortællemodeller: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af journalistiske fortællemodeller samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, journalistiske fortællemodeller, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.
Et dårligt resultat for første kvartal får cigaretfabrikanten Phillip Morris’ aktie til at styrtdykke.
Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på journalistiske fortællemodeller, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, journalistiske fortællemodeller og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Journalistiske fortællemodeller rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om journalistiske fortællemodeller i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af journalistiske fortællemodeller halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres journalistiske fortællemodeller. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Saint John's, Quito, Ljubljana, Kuala Lumpur, Bogot, Tunis, Nuuk, Mogadishu, Tokyo, Sucre, Abu Dhabi, Stockholm, Podgorica, Naypyidaw, Astana, Antananarivo, Bangui, Pyongyang, Melekeok, Male, Bamako, Malabo, Roseau, Suva, Reykjavik, Abuja, Santiago de Chile, Bern, London, Kinshasa, Madrid, Gaborone, Singapore, Wien, Dakar

Læs mere »

Nyheder

Gertrud Højlund: »Næste gang han er syg, skal han få en helt ny version af mig at se«
Gertrud Højlund er syg. Fra feberlejet drømmer hun om selv at være sødere mod andre, når de er syge.
23 April 2018 | 5:30 pm

Hvordan fortsætter man en historie, der allerede er slut?
I dag har anden sæson af Westworld premiere, og der er stadig behov for HBO-serien i streamingudvalget. For skaberne tør tage fat i de sværeste spørgsmål og beder seerne dyrke hjernegymnastik for at besvare dem.
23 April 2018 | 5:30 pm

Cisternerne gør det igen: Forunderlig rejse under jorden
Kunstneren Jeppe Hein har skabt en fascinerende og original, underjordisk installation i Cisternerne på Frederiksberg.
23 April 2018 | 2:00 pm

»Blank« er den nye »Skam« - og virkelig værd at se
Norske NRK har ud af det blå lanceret en ny, lovende ungdomsserie om en gruppe unge, der efter gymnasiet forsøger at finde sig selv og hinanden.
23 April 2018 | 1:25 pm

Både Dronningen og Prinsen er repræsenteret i ny sarkofag
Bjørn Nørgaard samler billeder og symboler, figurer og fortællinger fra verden omkring os til sine skulpturer. Det gælder også »Sarkofag« til Roskilde Domkirke, der bliver et minde over Dronning Margrethe. Men også over Prins Henrik.
23 April 2018 | 1:15 pm

På samme tid

21 April 2018 | 7:00 am

Så er der da stadig håb for Sverige

17 April 2018 | 6:00 pm

Trump gavner verdensfreden

23 April 2018 | 7:30 pm

En helt nødvendig oprydning

23 April 2018 | 10:00 am

Læs mere »

journalistiske fortællemodeller


24. april 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for journalistiske fortællemodeller for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem journalistiske fortællemodeller teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks journalistiske fortællemodeller grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Markant dyrere cigaretter er det mest effektive våben mod unges rygning, viser ny rapport.Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende journalistiske fortællemodeller, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som journalistiske fortællemodeller sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling journalistiske fortællemodeller (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som journalistiske fortællemodeller. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give journalistiske fortællemodeller mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Beijing, Pyongyang, Lusaka, Minsk, Abuja, Antananarivo, Bogot, Kingstown, Abidjan, Juba, Asmara, Khartoum, Montevideo, Bamako, Rom, Dublin, Damaskus, Tegucigalpa, Libreville, Niamey, Asjkhabad, Honiara, Managua, Freetown, Kuala Lumpur, Palikir, Kabul, Baku, Praia, Cayenne, Nuuk, Luanda, Sana, Kampala, Riga

Se mere »