lup

Hvad vil du vide om

netdoktorSøg her:

netdoktor

16. juli 2018: Velkommen til siden om netdoktor, hvor du finder alt om netdoktor. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området netdoktor: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af netdoktor samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, netdoktor, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på netdoktor, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, netdoktor og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Netdoktor rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om netdoktor i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af netdoktor halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres netdoktor. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Bujumbura, Damaskus, Freetown, San Jos, Athen, Addis Abeba, Nuku'alofa, Chisinau, Kigali, Yaound, Podgorica, Monaco, Bras, Prag, Harare, Niamey, Bagdad, Bisjkek, Tokyo, Sofia, Tegucigalpa, Bamako, Male, Tunis, Canberra, Maseru, Warszawa, Moskva, Kinshasa, Windhoek, Belmopan, Paramaribo, Khartoum, Washington D.C., Tallinn

Læs mere »

Nyheder

Ida Jessen: »Den romantiske forestilling om at klare sig i ødet har siden påvirket mig«
»Robinson Crusoe«, som Ida Jessen fik læst højt som fireårig, prægede ikke kun hendes lege som barn, men også de valg hun har truffet i livet. Og de bøger, hun har skrevet.
14 July 2018 | 9:00 am

»Angsten kom da jeg forstod, at jeg ikke vidste, hvem jeg var«
Stig Larsson har kaldt sig selv »et geni«, er blevet anklaget for »litterær pædofili« og er en af Nordens mest originale og grænseoverskridende forfattere. Nu er hans debutroman »Autisterne« udkommet på dansk.
9 July 2018 | 8:00 am

Patti Smiths bog om skrivekunsten er pop og distanceblænderi
»Hengiven - om at skrive« er namedropping og overflade forklædt som belæsthed og kunstnersind.
4 July 2018 | 5:00 pm

Manden bag »Forbrydelsen« skriver sommerens krimi. Men behøver politifolkene være så dumme?
Trods få irritationsmomenter er Søren Sveistrups »Kastanjemanden« et rigtig godt bud, hvis du skal have en krimi med i feriekufferten.
4 July 2018 | 9:00 am

Verden oplever utrolige fremskridt - men kun chimpanserne er tilsyneladende klar over det
Hvorfor er vi dårligere til at svare på spørgsmål om verdens sande tilstand end chimpanser? Det forsøger en verdensberømt professor at finde ud af.
30 June 2018 | 8:00 am

Efter besparelser vil det tage 300 år at digitalisere de danske aviser
Digitalisering af aviser og dokumenter fra fortiden har været en stor succes for Det Kgl. Bibliotek. Men på grund af besparelser vil det tage mange generationer, før man kan søge i alle gamle aviser online.
16 July 2018 | 4:39 am

Rusland inviterer Taleban til at mødes med Putin i Moskva
Mødet med repræsentanter fra Taleban kan muligvis blive startskuddet til »et synligt resultat«, håber Rusland.
16 July 2018 | 4:35 am

Knap 600 migranter efterladt i ørkenen uden mad og drikke
De sidste 15 måneder har Algeriet efterladt over 13.000 udviste migranter i Sahara, herunder 600 i sidste uge.
16 July 2018 | 4:20 am

Mindst ti personer dræbt under angreb i Nicaragua
Seks civile, herunder to børn, blev søndag dræbt, da politi og paramilitære grupper angreb byer i Nicaragua.
16 July 2018 | 4:17 am

Tesla-chef kalder i usædvanligt angreb dykker fra Tham Luang grotten i Thailand for en »pædo«
Kritikken vælter ned over chefen for det amerikanske techfirma Tesla efter helt grundløse beskyldninger mod dykker, som har en stor del af æren for redningen af de 12 thailandske drenge og deres træner.
16 July 2018 | 3:40 am

Cykelhandlere er kommet i modvind: Danskerne bruger færre penge på cykler
Fra 2009-2016 havde danske cykelhandlere kronede dage og en vækst på 16 pct., men danskernes cykel-eufori ser ud til at være slut. I 2017 faldt omsætningen, og den ser ud til at endnu et dyk i 2018, viser tal fra Danmarks Statistik.
13 July 2018 | 2:51 pm

Modemærke tror på flere penge efter sparerunde
IC Group opjusterer indtjeningsforventninger efter besparelser
12 July 2018 | 4:00 pm

Vrede Fiat-arbejdere vil strejke i protest mod Ronaldo
Fiat skal betale en del af regningen for Ronaldos skifte til Juventus, og det får Fiat-fagforeningen på barrikaderne.
12 July 2018 | 8:40 am

Så tjener Bang & Olufsen endelig penge
Elektronikklenodiet Bang & Olufsen vokser og tjener penge efter flere år på smalkost og i krise. Bestyrelsesformand Ole Andersen forkæler de hårdt prøvede aktionærer med et aktietilbagekøbsprogram på knap en halv milliard kr.
12 July 2018 | 6:21 am

Kylie Jenner har kurs mod at blive den yngste dollarmilliardær i historien
Det unge social media-ikon Kylie Jenner har opbygget en formue på at sælge kosmetik, og hun sælger så meget af det, at hun ifølge Forbes har kurs mod at blive den yngste dollarmilliardær i historien.
12 July 2018 | 5:24 am

Læs mere »

netdoktor


16. juli 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for netdoktor for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem netdoktor teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks netdoktor grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Frem mod 2024 vil op mod en tredjedel af de danske tjenestemænd i Europa-Kommissionen forlade Bruxelles, hvilket svækker Danmark. »Det handler om at være derude,« mener ekspert.Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende netdoktor, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som netdoktor sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling netdoktor (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som netdoktor. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give netdoktor mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Vientiane, Warszawa, Bagdad, Wien, Managua, Brazzaville, Damaskus, Dakar, Ulan Bator, Bamako, Kuala Lumpur, Islamabad, Tokyo, Bissau, Santiago de Chile, Dublin, San Salvador, Maputo, Bridgetown, Quito, Amsterdam, Rom, Lusaka, Tirana, South Tarawa, Jerevan, Rabat, Tel Aviv, Asjkhabad, Khartoum, San Jos, Katmandu, Lima, Tegucigalpa, Wellington

Se mere »