lup

Hvad vil du vide om

rumSøg her:

rum

20. maj 2018: Velkommen til siden om rum, hvor du finder alt om rum. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området rum: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af rum samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, rum, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på rum, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, rum og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Rum rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om rum i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af rum halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres rum. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Canberra, Nassau, Jerevan, Yaound, Juba, Beograd, Algier, Pyongyang, Buenos Aires, Naypyidaw, Jakarta, Riga, Islamabad, Kabul, Oslo, Kuwait City, Beijing, Honiara, Tallinn, Taipei, Bridgetown, Muskat, Addis Abeba, Berlin, Tunis, Asmara, Rom, Dili, Podgorica, Malabo, Reykjavik, Ouagadougou, Stockholm, Palikir, Bern

Læs mere »

Nyheder

Mads Mikkelsen: »Man skal kunne sige, hvad man mener, uden at være bange for det«
Sidste år kastede Carlsbergs sig ud i en kæmpesatsning, der skulle »brande« bryghuset i udlandet. Målet var at få dem tættere på »sjælen«. Nu fortsætter bryghuset med endnu en reklamefilm. Midlet er danske værdier – og Mads Mikkelsen.
20 May 2018 | 5:19 pm

I mange år skrev hun med sin søster. Nu skriver hun krimier alene - og har stor succes
Den svenske krimiforfatter Camilla Grebe om at gå selv som forfatter - og om krimiens muligheder for samfundskritik.
20 May 2018 | 5:00 pm

10 ting vi lærte under filmfestivalen i Cannes
Filmfestivalen i Cannes viser hvert år flere hundrede film, der samlet kan ses som udtryk for verdens drømme, fobier og tidsånd. Filmredaktør Sarah Iben Almbjerg og filmreporter Kristian Lindberg har hver udvalgt fem ting, de lærte på festivalen.
20 May 2018 | 4:10 pm

Fodboldstøvler vis-à-vis faraoerne
British Museum udstiller Liverpool-spilleren, Mohamed Salahs, støvler i den egyptiske samling.
20 May 2018 | 3:00 pm

Nordsøolie runder igen 80 dollar efter fire års nedtur
I 2016 nåede prisen på nordsøolie bunden med under 40 dollar. USA's nej til atomaftale presser prisen op.
17 May 2018 | 10:31 am

Vestas går sammen med Vattenfall og PKA om 84 svenske vindmøller
Vestas har indgået et partnerskab med det svenske energiselskab Vattenfall og den danske pensionskasse PKA om etablering af et mølleprojekt i Sverige på 353 megawatt.
16 May 2018 | 10:49 am

Make Consulting: Ser flere år med aggressive prisfald i USA
De kommende år ventes at byde på fortsat kraftigt faldende vindmøllepriser på det amerikanske marked. Sådan lyder vurderingen fra Dan Shreve, som er partner i konsulentfirmaet i Make Consulting.
9 May 2018 | 5:06 am

Grøn eller sort? Klimarådet vil have mere kontrol med drivkraften i den grønne omstilling
Afbrænding af biomasse i de danske kraftværker er den store muskel i den grønne omstilling, men Klimarådet vil have mere kontrol med, om biomassen er grøn eller sort.
7 May 2018 | 4:31 pm

Landkrig om vind: Vestas vil have møller over 150 meter
Grænserne mellem modstandere og tilhængere af landvind trækkes op i disse dage. Vestas vil gerne hæve højdegrænsen for vindmøller på 150 meter, mens Dansk Folkeparti vil have et komplet stop – på grund af generne ved netop store møller.
6 May 2018 | 7:00 pm

Læs mere »

rum


20. maj 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for rum for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem rum teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks rum grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende rum, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som rum sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling rum (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som rum. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give rum mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Tasjkent, Beirut, Berlin, Asunci, Rom, Vaduz, Belmopan, Hanoi, Dalap-Uliga-Darrit, Banjul, Kampala, Warszawa, Manila, Abu Dhabi, San Salvador, Djibouti, Oslo, Monrovia, Chisinau, New Delhi, Maputo, Sofia, Antananarivo, Malabo, Tunis, Havanna, Amsterdam, Nuku'alofa, N'Djamena, Tel Aviv, Thimphu, Minsk, Windhoek, Bangui, Bissau

Se mere »