lup

Hvad vil du vide om

rummetSøg her:

rummet

20. august 2018: Velkommen til siden om rummet, hvor du finder alt om rummet. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området rummet: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af rummet samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, rummet, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på rummet, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, rummet og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Rummet rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om rummet i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af rummet halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres rummet. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Castries, Lissabon, Porto-Novo, Dusjanbe, Nicosia, Khartoum, Berlin, Naypyidaw, Cayenne, Amsterdam, Sofia, Ulan Bator, Madrid, Harare, Warszawa, London, Sarajevo, San Marino, Bern, Bissau, N'Djamena, Tunis, Seoul, Ottawa, Beirut, Nuku'alofa, Tripoli, Saint John's, Chisinau, Port Moresby, Jerevan, Tasjkent, Apia, Havanna, Manama

Læs mere »

Nyheder

45-årig kvinde dræbt af alligator da hun ville redde sin hund
Et sjældent alligatorangreb i South Carolina har mandag kostet en 45-årig kvinde livet.
20 August 2018 | 8:07 pm

Kemi og fysik hitter hos akademikernes børn
Det er en myte, at børn af akademikere foretrækker humanistiske fag. En ny analyse sætter tal på fagvalg i gymnasiet, der fastholder den sociale arv.
20 August 2018 | 7:30 pm

Morten Østergaard: Jeg vil forhindre Mette Frederiksen i at blive statsminister, hvis ikke hun vil lægge en ny kurs for Danmark
Den radikale leder stiller nu krav om skriftlig aftale for at støtte S-formand Mette Frederiksen som statsminister.
20 August 2018 | 7:26 pm

Læs hele New York Times interview med Elon Musk
Elon Musk siger i dette eksklusive interview med The New York Times, at han har lidt store personlige afsavn for at opbygge sit techimperium. Og at han ikke havde røget pot, da han for nylig udsendte en kontroversiel melding på Twitter, der fik finansmarkederne til at spærre øjnene op.
20 August 2018 | 6:50 pm

Nye grunde til omstridt byggeri bringes i spil over hele København
Københavns Kommune foreslår fem forskellige måder at erstatte det afviste byggeri på Amager Fælled.
20 August 2018 | 6:33 pm

Auktionsveteran på redningsmission
Bengt Sundstrøm har tidligere været i modvind i sin kulørte fortid som diamanthandler. Nu er den 63-årige erhvervsmand igen havnet i et stormvejr, hvor han kæmper for at trække Lauritz.com ud af en truende gældsklemme.
20 August 2018 | 5:00 pm

VW vil tjekke 700.000 biler for fare for kortslutning
En fejl i en taglampe betyder, at der i værste fald kan opstå brand i to Volkswagen-modeller.
20 August 2018 | 4:05 pm

Aktier: Råvareselskaber med i europæisk top på handelsoptimisme
Der blæste mandag positive vinde ind over Europa, hvor aktierne så ud til at nyde godt af fredagens nyhed om et kommende møde mellem USA og Kina.
20 August 2018 | 4:04 pm

Domstol holder Novo-profiler på pinebænken i amerikansk retsopgør
Amerikanske investorer vinder første slag mod Novo Nordisk i en sag, hvor Novo bliver beskyldt for at have givet markedet vildledende oplysninger. Novos advokater i USA har krævet sagen fejet af banen, men den anmodning er netop blevet afvist af domstol.
20 August 2018 | 3:30 pm

Mandagens aktier: Mærsk og Pandora bidrog til positiv start på ugen
Stigninger til blandt andet Mærsk og Pandora var med til at sende det danske aktiemarked op på en ellers stille og nyhedsfattig mandag.
20 August 2018 | 3:14 pm

Dortmund afværger pokalfadæse i Delaney-debut

Det blev en gyser for Thomas Delaney, da han mandag aften fik sin officielle debut for fodboldklubben Borussia Dortmund.

Den tyske storklub var få minutter fra at blive sendt ud i første runde af d...


20 August 2018 | 9:49 pm

Liverpool vinder igen og holder trit med Manchester City

Fodboldklubben Liverpool fik også en sejr i holdets anden kamp i sæsonen i Premier League.

På udebane vandt manager Jürgen Klopps hold 2-0 over Crystal Palace. 

Liverpool, der af mange ...


20 August 2018 | 9:08 pm

Cornelius er taget som gidsel i italiensk klub, fortæller agenten

Andreas Cornelius har langt fra fået det ophold i den italienske klub Atalanta, som han havde håbet på, da han for et år siden skrev under på en fireårig aftale. 

Siden skiftet fra FC Københav...


20 August 2018 | 8:25 pm

Wass laver assist i Valencia-debut mod Atlético Madrid

Fodboldspilleren Daniel Wass leverede en flot assist, da han mandag aften fik sin debut for Valencia i den spanske La Liga.

Måloplægget var medvirkende til, at Valencia fik 1-1 mod Atlético Madrid ...


20 August 2018 | 8:10 pm

Horsens-manager truer med selv at spille, hvis klubben ikke finder ny angriber

Horsens-manager Bo Henriksen valgte i 0-0-kampen mod AaB at stille med højreback Rune Frantsen og den defensive midtbanespiller Sammy Skytte i angrebet. 

Manageren har selv været ude og sige, ...


20 August 2018 | 8:03 pm

Læs mere »

rummet


20. august 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for rummet for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem rummet teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks rummet grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Lørdagens kæmpefest med Justin Timberlake i Royal Arena led under et utæmmeligt sceneshow og til tider dårlig lyd. Men superstjernen klarede alligevel sin fornemste opgave: at holde en fest.Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende rummet, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som rummet sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling rummet (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som rummet. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give rummet mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Baku, Ottawa, Dakar, Libreville, Dodoma, Sucre, Lissabon, Vilnius, Honiara, Funafuti, Tbilisi, Wellington, Singapore, Kairo, Bern, Quito, Doha, Maseru, Juba, Bratislava, Mexico City, Buenos Aires, Bamako, Addis Abeba, Bissau, Pyongyang, Stockholm, Tegucigalpa, Asjkhabad, Port Moresby, Santo Domingo, Warszawa, Tunis, Rom, Pretoria

Se mere »