lup

Hvad vil du vide om

værdierSøg her:

værdier

23. juli 2018: Velkommen til siden om værdier, hvor du finder alt om værdier. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området værdier: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af værdier samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, værdier, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på værdier, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, værdier og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Værdier rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om værdier i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af værdier halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres værdier. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Guatemala City, Washington D.C., Palikir, Manama, Tokyo, Riyadh, Dili, Quito, Yaren, Yaound, Beograd, Helsingfors, Islamabad, Lima, Beirut, Windhoek, Buenos Aires, Zagreb, Niamey, Moroni, Katmandu, Roseau, Castries, Kampala, Paramaribo, Vilnius, Bissau, Bras, Amsterdam, Havanna, Manila, Juba, Khartoum, N'Djamena, Addis Abeba

Læs mere »

Nyheder

Gælder stavnsbåndet stadig for funktionærer?
Kunde- og konkurrenceklausulers indvirkning på en funktionærs jobskifte er i fokus i denne uges brevkasse.
21 July 2018 | 10:00 am

Min sommerferie afslørede en privatøkonomisk kløft
Skal man vælge standarden eller satse på chancen? Berlingskes pengeredaktør er kommet tilbage fra sommerferie med svigerfamilien og er blevet et par privatøkonomiske betragtninger vedrørende blandt andet kaffe og biler rigere.
21 July 2018 | 9:00 am

Her er husene stadig billigere end inden finanskrisen
I mange af hovedstadsområdets og Sjællands kommuner er de reale huspriser stadig langt lavere, end da de toppede inden finanskrisen – trods de senere års markante stigninger. Desuden er lånene billigere end dengang.
21 July 2018 | 7:00 am

Har du tabt penge i din opsparing?
En del opsparere har tabt penge gennem det seneste halve år. Aktierne har nemlig givet negativt afkast, og obligationerne giver næsten ingenting i forvejen. Skal du være nervøs for det?
21 July 2018 | 7:00 am

Undskyld, det var forkert, siger Froomes hjælper

En af verdens mest talentfulde cykelryttere er igen kommet i fokus for andet end sine gode ben.

På 15. etape var det Gianni Moscons hænder, der kom i fokus, da han slog ud efter franske Elie Ge...


22 July 2018 | 9:40 pm

Tårer, benbrud og blodige ansigter: Her er listen over udgåede ryttere

Tour de France 2018 var knap begyndt, før rytterne faldt som fluer. Allerede på løbets anden etape sagde vi farvel til Jakob Fuglsangs vigtige hjælper Luis Leon Sanchez, og tre dage senere måtte den f...


22 July 2018 | 9:26 pm

Efter Corts triumf: Profil styrtede i udbruddet og er ude af Touren

Det var egentlig bare en spurt om en top 10-placering, men alligevel gav resterne af morgenudbruddet fuld gas, da de fik øje på målstregen i Carcassone. 

Mitchelton-Scott-rytteren Damien Howson kom...


22 July 2018 | 9:12 pm

Majka ramt af gnister fra romerlys: - Det er tankeløst og idiotisk

Tilskuerne har gang på gang taget fokus i årets Tour de France.

Ofte har det været Sky-mandskabet, der har måttet lægge ryg og ører til den hadske atmosfære, men på 15. etape til Carcassone var det...


22 July 2018 | 8:18 pm

Froomes hjælper smidt ud af Tour de France

Se hændelsen øverst i artiklen

Chris Froome og Geraint Thomas har mistet en vigtig hjælper i jagten på sejren i årets Tour de France.

Italienske Gianni Moscon er nemlig ude af løbet efter 15. et...


22 July 2018 | 7:40 pm

Nyt dundrende underskud i PostNord
PostNords omsætning steg med fem procent til 9,5 milliarder svenske kroner i andet kvartal.
18 July 2018 | 11:54 am

Læs mere »

værdier


23. juli 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for værdier for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem værdier teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks værdier grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende værdier, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som værdier sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling værdier (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som værdier. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give værdier mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Damaskus, Dublin, Basseterre, Port-au-Prince, Gaborone, Vilnius, Bryssel, Ouagadougou, Sofia, Podgorica, Maseru, Cayenne, Kabul, Teheran, Wien, Kiev, Luxembourg, Riyadh, Tirana, Funafuti, Caracas, Santo Domingo, Asunci, Georgetown, Vientiane, Monaco, New Delhi, Bisjkek, Brazzaville, Addis Abeba, Mexico City, Ankara, Jerevan, Lom, Helsingfors

Se mere »