lup

Hvad vil du vide om

værdierSøg her:

værdier

22. april 2018: Velkommen til siden om værdier, hvor du finder alt om værdier. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området værdier: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af værdier samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, værdier, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.
Forhandlerne i Forligsinstitutionen er tavse, fordi de er i en kritisk fase, mener Michael Ziegler.
Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på værdier, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, værdier og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Værdier rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om værdier i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af værdier halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres værdier. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Bandar Seri Begawan, Castries, Podgorica, Rabat, Brazzaville, Bisjkek, Niamey, Belmopan, Nicosia, Luanda, Kingston, Abuja, Moskva, Tegucigalpa, Singapore, Yaren, Andorra la Vella, Berlin, Tel Aviv, San Marino, Nouakchott, Valletta, Quito, Tunis, Seoul, Kuala Lumpur, Bangkok, South Tarawa, Mexico City, Tbilisi, Doha, Madrid, Beijing, Panama City, Washington D.C.

Læs mere »

Nyheder

Tove Janssons noveller er forunderligt lette, men med stor kunstnerisk tyngde
I »Rejse med let bagage« skriver den store finlandssvensker med alvor og lindrende humor om at være menneske.
22 April 2018 | 7:00 am

60 år efter: »Den kroniske uskyld« virker både død og levende, hæmmet og frigjort
Klaus Rifbjergs »Den kroniske uskyld« fylder 60 år og fejres snart med en dramatisering på Det Kgl. Teater. Søren Kassebeer har genlæst romanen.
21 April 2018 | 9:00 am

En af Norges mest markante forfattere gør sin mors efterladte notesbøger til stor litteratur
Fans af »Halvbroderen« og andre af Lars Saabye Christensens romaner, vil nikke genkendende til mange af temaerne i »Byens spor«.
21 April 2018 | 7:00 am

Kan en voldtægt være morsom?
Genudgivelsen af to hårdkogte tegneserier fra 1980erne rejser spørgsmålet, om det er i orden at gøre voldtægt og sex med mindreårige til genstand for satire.
21 April 2018 | 5:24 am

»Michelin kommer ikke til min begravelse. Det gør mine børn og min kone«
Michelinkokken Francis Cardenau fortæller sin egen og dansk gastronomis historie til journalist Svend Rasmussen. Han kunne næppe have været i bedre hænder.
19 April 2018 | 9:00 am

Verdens rigeste tror på recession inden for to år
I en rundspørge svarer 75 procent af de rigeste mennesker i verden, at de ser en ny nedgangstid nærme sig.
20 April 2018 | 2:45 pm

USA vil erklære økonomisk nødsituation over for Kina
Den amerikanske regering overvejer at erklære en national økonomisk nødsituation, så den kan indføre nye restriktioner på kinesiske investeringer. Det bekræfter det amerikanske finansministerium.
20 April 2018 | 7:57 am

Toldstrid med Kina skaber bekymring hos amerikanske virksomheder
De amerikanske virksomheder er bekymret omkring konsekvenserne af den verserende toldstrid mellem Kina og USA, skriver Reuters.
19 April 2018 | 5:23 am

Trump håber på verdensomspændende succes med Kim-møde
Donald Trump vil gøre alt, hvad der står i hans magt, for at sikre, at hans kommende møde med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, bliver en verdensomspændende succes.
19 April 2018 | 5:22 am

Tysk aftale sikrer to millioner offentligt ansatte mere i løn
Både arbejdsgivere og fagforbund er tilfredse med aftale, der giver offentligt ansatte 7,5 procent mere i løn.
18 April 2018 | 5:06 am

Læs mere »

værdier


22. april 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for værdier for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem værdier teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks værdier grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Med kræftmidlet Darzalex som trækhest vælter pengene ind i kassen hos biotekselskabet Genmab. Den næste store test for biotekselskabets guldæg bliver, om midlet også virker på solide kræftformer. Det kan give stor kursstigning, vurderer analytiker.Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende værdier, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som værdier sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling værdier (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som værdier. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give værdier mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Nicosia, Manama, Bogot, Georgetown, Belmopan, Antananarivo, Basseterre, Bandar Seri Begawan, Kairo, Buenos Aires, Ouagadougou, Kigali, Bangkok, Wien, Roseau, Funafuti, Vilnius, Yaren, Kingston, Bras, Juba, Mogadishu, Bridgetown, Lusaka, Apia, Athen, N'Djamena, Nairobi, Managua, Havanna, Tallinn, Wellington, Port of Spain, Baku, Kinshasa

Se mere »