lup

Hvad vil du vide om

vandSøg her:

vand

24. april 2018: Velkommen til siden om vand, hvor du finder alt om vand. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området vand: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af vand samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, vand, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på vand, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, vand og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Vand rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om vand i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af vand halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres vand. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Bamako, Gaborone, Muskat, San Salvador, Canberra, Georgetown, Sucre, Ottawa, Abidjan, Nairobi, Riyadh, Prag, Panama City, Antananarivo, Tirana, Kiev, Beograd, Nicosia, Bandar Seri Begawan, Guatemala City, Oslo, Singapore, Windhoek, Tripoli, Rabat, Yaound, South Tarawa, Manama, Kuwait City, Tasjkent, Sana, Cayenne, Maputo, Juba, Berlin

Læs mere »

Nyheder

Skuespillere tæt på at drukne i storfilm
James Camerons ”Titanic” lagde gaderne øde, da den fik premiere for 20 år siden og nu har den repremiere. Manden bag filmen satsede alt på at skabe en spektakulær film. Også de medvirkendes helbred.
20 April 2018 | 5:00 am

Rå og intim film om at give alt for kunsten - krop og sjæl
Den danske dokumentarist Elvira Lind, der er uddannet i Cape Town og til daglig bor i New York, understreger sin verdenskvinde-status med portrættet af en anden international ildsjæl, danseren Bobbi Jene Smith.
19 April 2018 | 5:00 am

Når nynazisterne går fri - hvad gør man så?
Fatih Akins »Ud af intet« er en sorthård fortælling om kærlighed og had - og om hvordan det første kan forvandle sig til det sidste.
12 April 2018 | 7:00 am

»Selvfølgelig hører kvinder til på tennisbanen. Nogen skal jo samle boldene op«
I »Battle of the Sexes« bliver den legendariske tenniskamp i 1973 mellem verdensetter Billie Jean King og den 55-årige, for længst pensionerede mester Bobby Riggs et billede på kvinders kamp for respekt i et privilegieblindt ronkedorvælde.
11 April 2018 | 8:00 pm

Steven Spielberg og hans stjerneskuespillere leverer fremragende pressefilm
Steven Spielberg kan som ingen andre fortælle alvorlige nuancerede historier med elegance og visuelt overskud, så man går trallende og inspireret ud ad biografen.
5 April 2018 | 5:00 am

»Her er ikke tale om bare så lidt som proper digtekunst. Den bog er simpelthen for deprimerende«
Leif Sylvesters fotobog »Danmark og mig« skulle være så positiv i sit syn på verden, men Berlingskes anmelder smitter det ikke. Han finder den snarere temmelig deprimerende.
23 April 2018 | 9:00 am

Tove Janssons noveller er forunderligt lette, men med stor kunstnerisk tyngde
I »Rejse med let bagage« skriver den store finlandssvensker med alvor og lindrende humor om at være menneske.
22 April 2018 | 7:00 am

60 år efter: »Den kroniske uskyld« virker både død og levende, hæmmet og frigjort
Klaus Rifbjergs »Den kroniske uskyld« fylder 60 år og fejres snart med en dramatisering på Det Kgl. Teater. Søren Kassebeer har genlæst romanen.
21 April 2018 | 9:00 am

En af Norges mest markante forfattere gør sin mors efterladte notesbøger til stor litteratur
Fans af »Halvbroderen« og andre af Lars Saabye Christensens romaner, vil nikke genkendende til mange af temaerne i »Byens spor«.
21 April 2018 | 7:00 am

Kan en voldtægt være morsom?
Genudgivelsen af to hårdkogte tegneserier fra 1980erne rejser spørgsmålet, om det er i orden at gøre voldtægt og sex med mindreårige til genstand for satire.
21 April 2018 | 5:24 am

Han skal redde sit karantæneramte milliardselskab fra ruinen
Ulovlig handel med Iran kan koste den kinesiske mobilgigant ZTE livet på grund af amerikanske sanktioner. Veteranen Yin Yimin skal som ny bestyrelsesformand redde koncernen.
23 April 2018 | 3:00 pm

1,5 mia. Facebook-brugere får alligevel ikke ekstra databeskyttelse
Facebook laver om på sine betingelser, så halvanden milliard ikke-europæere ikke længere hører under europæiske privatlivsregler, når disse strammes i EU om en måned.
23 April 2018 | 10:15 am

Google forsøger at aflive SMSen
Internetgiganten gør klar til sin egen version af Apples iMessage – men kommunikationen bliver helt åben og ikke krypteret.
23 April 2018 | 8:30 am

I Helsingør digitaliserer de slagmarken
I en lille afdeling i Helsingør leger de med laser, GPS, big data og computersimulation i militærets tjeneste og i jagten på at udvikle de bedste forhold til at analysere og evaluere træning i kampsituationer.
21 April 2018 | 1:00 pm

Apps fra DSB og Folketinget sendte oplysninger til Google
Offentlige institutioner og virksomheder lukker hullet, efter at Jyllands-Posten har påvist mulig datahøst.
21 April 2018 | 6:22 am

Læs mere »

vand


24. april 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for vand for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem vand teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks vand grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) vil opdele Københavns Kommune i syv-otte mindre kommuner.Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende vand, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som vand sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling vand (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som vand. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give vand mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Port Louis, Dakar, Basseterre, Port Vila, Podgorica, Lusaka, Amsterdam, Male, Vatikanstaten, Tbilisi, Mogadishu, Hanoi, Budapest, Quito, Skopje, Chisinau, Nassau, Ouagadougou, Bangui, Bern, Tunis, Kinshasa, Wellington, Prag, Singapore, Bryssel, Georgetown, Sarajevo, Brazzaville, Rom, Paris, Suva, Teheran, Ottawa, Kuala Lumpur

Se mere »