lup

Hvad vil du vide om

verdenskortSøg her:

verdenskort

23. januar 2018: Velkommen til siden om verdenskort, hvor du finder alt om verdenskort. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området verdenskort: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af verdenskort samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, verdenskort, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på verdenskort, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, verdenskort og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Verdenskort rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om verdenskort i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af verdenskort halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres verdenskort. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Nassau, Berlin, Belmopan, Amman, Bern, Melekeok, Seoul, Kampala, Accra, Buenos Aires, Athen, Caracas, New Delhi, Apia, Rabat, Addis Abeba, Luanda, Riyadh, Zagreb, Vaduz, Bisjkek, Lom, Ulan Bator, Harare, Kinshasa, South Tarawa, Bryssel, Dublin, Colombo, Saint John's, Kuala Lumpur, Kingstown, Tunis, Mexico City, Valletta

Læs mere »

Nyheder

Per Stig Møller: Ny EU-bog er rodet og selvmodsigende
Jens-Peter Bonde og Øffe Østergaards bog om EUs fremtid imponererer ikke Per Stig Møller.
20 January 2018 | 10:00 am

»Jeg løber for at huske, at Ellen var det fineste lille lykkelige menneske«
Anders Legarth Schmidts »Jeg løber« er en frygtelig smuk bog om at løbe. Ikke for at komme væk, men for at holde fast i den datter, der blev revet væk fra ham.
20 January 2018 | 6:35 am

Tesco gør klar til massefyringer
Tesco, der er Storbritanniens største supermarkedskæde, vil fjerne en række mellemledere i et forsøg på at reducere selskabets omkostninger med 1,5 mia. pund. Op mod 1700 mennesker fordelt på 226 supermarkeder risikerer at miste deres job.
23 January 2018 | 7:43 am

Manchester United topper fortsat fodboldens pengeliste
Manchester United fastholder lige akkurat positionen som nummer et på den årlige liste fra konsulentfirmaet Deloitte over fodboldklubber med de største indtægter.
23 January 2018 | 6:36 am

Danske kunder må kigge langt efter kasseløse supermarkeder
Onlinegiganten Amazon har åbnet verdens første supermarked, hvor kasseassistenter er erstattet med kameraer og digital registrering af kundernes køb. Den fremtidsrute har ingen danske dagligvare­kæder endnu tanker om at begive sig ud på.
23 January 2018 | 5:00 am

Dansk nedtur i Counter Strike: Astralis er ude af VM
Begge danske hold er ude af verdensmesterskaberne i Counter Strike: Global Offensive inden slutspillet.
22 January 2018 | 7:23 pm

Føtex-direktør: Prisdyk vil give dødsstødet til discount-butikkerne
Efter i en årrække at have mistet markedsandele i en benhård discountkrig har Føtex givet 2.097 varer et prisdyk. Føtex-direktøren vil derved vinde tabt terræn tilbage, og samtidig udvandes skellet mellem discount og supermarkeder.
22 January 2018 | 5:00 am

Den danske filmfotograf Dan Laustsen nomineret til en Oscar
Filmen "The Shape of Water" kan indbringe den danske filmfotograf Dan Laustsen en Oscar.
23 January 2018 | 1:38 pm

Britisk prinsesse afslører detaljer om frieriet
Prinsesse Eugenie blev meget overrasket, da hendes kæreste pludselig gik ned på knæ.
23 January 2018 | 10:28 am

Tørklædemodel trækker sig efter kritik
L'Oréals første hårmodel med tørklæde er blevet hjemsøgt af nogle gamle tweets. Nu trækker hun sig fra kampagne.
23 January 2018 | 8:41 am

Neil Diamond stopper med at turnere på grund af sygdom
Det er bestemt ikke med sin gode vilje, men sygdom får Neil Diamond til at trække sig fra turnélivet.
23 January 2018 | 8:33 am

90'er-hitmager gemte melodigrandprix-nummer i skuffen
90'er-sangerinden Sannie Carlson har holdt på en sang i flere år, som nu får debut i Dansk Melodi Grand Prix.
23 January 2018 | 8:01 am

Læs mere »

verdenskort


23. januar 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for verdenskort for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem verdenskort teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks verdenskort grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende verdenskort, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som verdenskort sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling verdenskort (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som verdenskort. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give verdenskort mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Baku, Muskat, Maseru, Praia, Prag, Moskva, Khartoum, Pretoria, Mexico City, Malabo, Kigali, Berlin, Nassau, Bujumbura, Doha, Mogadishu, Panama City, Pyongyang, Colombo, Teheran, Rabat, Jakarta, Madrid, Saint John's, Santiago de Chile, Athen, Vilnius, Tirana, Riyadh, New Delhi, San Jos, Libreville, Niamey, Djibouti, Banjul

Se mere »