lup

Hvad vil du vide om

vikingerSøg her:

vikinger

21. januar 2018: Velkommen til siden om vikinger, hvor du finder alt om vikinger. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området vikinger: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af vikinger samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, vikinger, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på vikinger, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, vikinger og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Vikinger rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om vikinger i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af vikinger halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres vikinger. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Lilongwe, Colombo, Tunis, Muskat, Saint George's, Asunci, Rom, Asmara, Dodoma, Vientiane, Managua, Seoul, Lima, Tokyo, Port Louis, Nicosia, Yaren, Basseterre, Niamey, Montevideo, Jakarta, Monrovia, San Jos, New Delhi, Juba, Beijing, Djibouti, Dakar, Nouakchott, Port of Spain, Washington D.C., Luxembourg, Kigali, Georgetown, Tbilisi

Læs mere »

Nyheder

Dokumenter sår tvivl om universitets uafhængighed: »Der er mange, der gerne vil se os vingeskudt«
Forskere ved Aarhus Universitet udtalte sig under stort pres, da de i efteråret 2017 ændrede syn på en kritisk rapport om landbrugspakken. Fakultetsledelsen frygtede tilsyneladende at miste millionstore kontrakter med staten, viser sagens dokumenter. Dette er åbenlyst uholdbart, siger eksperter.
20 January 2018 | 4:00 pm

Dykkere har fundet savnet kajakroer fra Sønderborg druknet
Med skibe, helikopter og droner har politiet ledt efter en mand, som ikke kom hjem efter rotur i sin kajak.
20 January 2018 | 3:03 pm

Eksperter: SU-lånet er den sidste udvej
Skal jeg tage et SU-lån? Sådan spørger mange nye studerende sig selv. Ifølge eksperter i privatøkonomi er der fordele og ulemper ved at tage sådan et lån. Men som udgangspunkt er det bedst at undgå lån, understreger de.
20 January 2018 | 3:00 pm

Mathilde får 10-taller på nanoscience - men hun fik under 6 i gymnasiet
Københavns Universitet lukker i 2018 og 2019 døren for de unge, der har fået under 6,0 i karaktersnit i gymnasiet. Vi spurgte to studerende på nanoscience, hvad de mener om det nye krav. Den ene fik gode karakterer i gymnasiet, det gjorde den anden ikke. Og de er ikke enige om karakterkravet.
20 January 2018 | 12:05 pm

Sådan stopper vi unges deling af nøgenbilleder på nettet
Hvordan kan man løse problemet med deling af krænkende sexvideoer blandt unge? Berlingske giver ordet til en række organisationer og aktører, der kommer med deres bud.
20 January 2018 | 11:00 am

Airbus underskriver arabisk milliardaftale
Det Dubai-baserede flyselskab Emirates har indgået en aftale om af købe 36 af den europæiske flyproducent Airbus' A380-modeller, der er verdens største passagerfly.
19 January 2018 | 9:29 am

Københavns Lufthavn overhalet af udenlandske konkurrenter
Væksten i passagerantallet i Københavns Lufthavn var ikke prangende i 2017.
19 January 2018 | 7:12 am

Engelske Ryanair-piloter siger ja til solidt lønhop
Lavprisselskabet Ryanair har indgået en aftale med selskabets britiske piloter om en lønstigning på 20 pct. De irske piloter fortsat nej til en lignende aftale.
18 January 2018 | 5:32 pm

Derfor fravalgte Mærsk København som hovedsæde for nyt selskab
New York bliver hjemby for det nye selskab, som A.P. Møller - Mærsk og IBM netop har stiftet. København er for tæt forbundet med Mærsk, lyder forklaringen på fravalget af den danske hovedstad.
18 January 2018 | 7:00 am

Læs mere »

vikinger


21. januar 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for vikinger for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem vikinger teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks vikinger grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende vikinger, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som vikinger sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling vikinger (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som vikinger. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give vikinger mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Castries, Bern, South Tarawa, Tel Aviv, Bukarest, Malabo, Yaren, Bagdad, Beirut, Warszawa, New Delhi, Stockholm, Lima, Conakry, Manila, Kingstown, Freetown, Maseru, Beograd, Nouakchott, Thimphu, Vientiane, Luanda, Naypyidaw, Ljubljana, Canberra, Kampala, Antananarivo, Reykjavik, Chisinau, Wien, Santiago de Chile, Male, Kigali, Georgetown

Se mere »